Аутор тема: Асимил метода учења језика  (Прочитано 7076 пута)

0 корисника и 1 гост прегледају ову тему.

Ван мреже NouvelleVague

• Старији члан
  • Поруке: 239
Асимил метода учења језика
« : 19. 12. 2011. у 04.51 »
Da vas pitam, nasla sam neki forum (nemam pojma vise koji je, ni gde mi je, al’ cu ga izbunariti) i nasla sam brdooo Asimili knjizica, pa cu pogledati da li imaju i portugalski, pa me zanima da li su to odbre knjige?
Meni treba i gramatika, i izgovor pa i pravopis portugalskog, spanskog… Videh da ima i fr. i ital. ne znam da li ima engleski. Moje kolege i ja smo u potrazi za  Take Off in Portuguese i knjigama i cd-ovima.
Недостајеш и питам се да ли си на небу, да ли си добро и када ћу моћи опет да ти седнем у крило и како даље без тебе и твојих савета и твог загрљаја који брише све лоше што човек доживи?

Ван мреже Бруни

• Девојчица!!!
  • Администратор
  • Староседелац
  • Поруке: 9.820
  • Сајбер зевзек…
  • Говорим: шпански, енглески
  • Родно место: Београд
    • Српски ми је матерњи језик
    • Српски језички атеље
RE: Асимил метода учења језика
« Одговор #1 : 19. 12. 2011. у 08.53 »
Assimil metoda, načite bez muke. Moj brat je tako naučio nemački. Nisu loše te knjižice…
Don’t ask me why I am a vegan, ask yourself why you’re not.

Ван мреже NouvelleVague

• Старији члан
« Одговор #2 : 19. 12. 2011. у 14.38 »
Ima li tu i gramatike? Meni je to nekako najbitnije, pa izgovor, mada i reci su sasvim ok. Ma ja cu da skinem, pa sta mi Bog da. Portugalski sam i odradila jednu godinu, spanski sam apsolvirala sa onim spanskim serijama (ne, latinoamericke, vec bas spanske) pa valjda ce biti nesto od men :D

Hvala :) (ako neko ima jos nesto, a tice se gramatike, izgovora… nek javne :) )
Недостајеш и питам се да ли си на небу, да ли си добро и када ћу моћи опет да ти седнем у крило и како даље без тебе и твојих савета и твог загрљаја који брише све лоше што човек доживи?

Ван мреже Бруни

• Девојчица!!!
  • Администратор
  • Староседелац
  • Поруке: 9.820
  • Сајбер зевзек…
  • Говорим: шпански, енглески
  • Родно место: Београд
    • Српски језички атеље
« Одговор #3 : 19. 12. 2011. у 16.12 »
Па требало би да имаш и звучни запис, то је оно најважније јер слушаш и понављаш. Ја имам још са плочама, а касније су излазиле касете, а верујем да сад има са ЦД-овима. Има свега помало. И граматике и вежбе. Битно је да радиш сваки дан помало.
Don’t ask me why I am a vegan, ask yourself why you’re not.

Ван мреже Зоран Ђорђевић

• Староседелац
  • Поруке: 2.423
  • Говорим: енглески, француски, немачки, БХС, натуцам руски.
  • Родно место: Београд. Живим у централној Србији
Одг.: Асимил метода учења језика
« Одговор #4 : 19. 12. 2011. у 16.29 »
Метода је одлична, учиш као што мала деца уче иако су неписмена. Улази ти у уши па памтиш читаве фразе и контекст у коме су употребљене. Ја сам тако учио француски пре скоро педесет година, а и дан-данас памтим много тога. А и књиге су добре.

Ван мреже NouvelleVague

• Старији члан
« Одговор #5 : 19. 12. 2011. у 17.32 »
Super, onda :) Hvala vam :)

Bacam se na (m)ucenje :D

Ван мреже Luče

• Староседелац
  • Поруке: 794
« Одговор #6 : 31. 10. 2012. у 17.05 »
A ako nekog zanima nemački, ovde može da pronađe interaktivni kurs.
http://www.dw.de/learn-german/deutsch-interaktiv/s-9572
Ja ga ne govorim, tako da sam pokušala sa početnim. Nemam iskustva u samostalnom učenju nekog stranog jezika, tako da ne znam koliko sam merodavna da komentarišem kvalitet kursa, samo mogu da kažem da sam ovim prezadovoljna. Kad bih imala vremena i bila posvećena, mislim da bih na ovaj način prilično mogla da naučim.

Ван мреже Rancher

• Велики модератор
  • Староседелац
  • Поруке: 1.281
  • Говорим: енглески
  • Родно место: Златиборски округ
« Одговор #7 : 31. 10. 2012. у 18.19 »
Ја имам „Нови енглески без муке“ из осамдесетих. Баш сам га избунарио пре неколико дана, но нисам се још удубљивао.
Ево једног занимљивог снимка:

Тагови: