… jasno: na sastavu složenica nema promene i gotovo! 
Je l’ onda i pretčas nepravilno?
Nikad nisam videla da ne napisano ispotprosečan i biće mi stvarno teško da se na tu reč naviknem, rizikujući pritom da me poznavaoci jezika iskritikuju. ![ne znam [neznam]](https://mcalc.net/Smileys/default/unknw.gif)
Šomi i ja smo, možda previše diskretno, pomenuli da upravo tako formulisanog pravila
nema. Naravno da dolazi do glasovnih promena i na sastavu složenica (i natprosečan je složenica!), a naravno i da od toga postoje razni izuzeci, pre svega u novijoj leksici, i uglavnom su nabrojani u trećem poglavlju P10, koje se bavi glasovnim promenama.
Svakako da je pretčas pravilno, pomenuto je i u rečniku u P10, ovde smo pričali o oblicima „ispotprosečan“ i „iznatprosečan“ koji takođe jesu sistemski pravilni, ali realno nisu u upotrebi jer se u praksi upravo u tim rečima dosledno odstupa od jednačenja, pa je moja teorija da će kad-tad morati da budu priznate kao izuzeci, kao što se u Šipkinom rečniku i desilo. Nažalost, taj rečnik ima brojnih mana, pa to što se tamo javlja neka reč u obliku koji meni odgovara, još nije dovoljno da zbog toga posavetujem drugima da i oni pišu samo tako, ali ja svakako nastavljam da pišem ispodprosečan i iznadprosečan ako se uopšte i usudim da upotrebim baš te nezgodne reči.