Pa u tome i jeste čitav apsurd situacije: i muslimani i katolici i pravoslavci govore potpuno istim jezikom, međutim, silno se upinju da taj isti jezik podele na tri. Svojevremeno su me ubeđivali Srbi iz BiH da kao oni, za razliku od bosanskih Hrvata i muslimana, nemaju problema sa razlikovanjem č i ć. Meni je apsolutno nelogično da npr. u istom gradu, selu, svejedno, odrastu jedan Srbin, jedan Musliman i jedan Hrvat, da idu u istu školu, da imaju isto društvo i da govore različito taj "naš jezik" i da samo odeđene nacije imaju problema s određenim glasovima. Oni koji su bili na ODF, sigurno će se setiti da nas je čak na moj poziv posetio jedan bosanski Hrvat s WR (Duja će ga prepoznati kao Ataulfa) koji je bio iz Banjaluke i naravno, tvrdio ovo što ja tvrdim, ali onda je određena osoba uskočila u diskusiju i počela sve da nas ubeđuje da Srbi navodno, u Banjaluci, za razliku od Hrvata i Muslimana, iako su odrasli zajedno, nemaju problem s č i ć, na šta je Ataulf, fino stvorenje, reagovao tako što se kulturno povukao iz dalje rasprave.
Što se Klajna tiče, moram da priznam da me u poslednje vreme sve više čudi njegovo rezonovanje. Naročito mi je nelogično rezonovanje u pogledu papinog imena i prezimena. Ovaj tekst sam sinoć videla u Blicu, ali nisam imala vremena da čitam sve, a sad me mrzi, da budem iskrena. Mislim, kad videh ono s Francužanima, opsetih se nekih sličnih nebuloznih "argumenata" sa Vikipedije, i odmah se oneraspoložih.
BTW, Rade, meni se čini da niko nikad nije ni tvrdio da bosanskim jezikom govore svi u BiH, osim samih Bošnjaka, što Srbi naravno tumače kao pokušaj asimilacije i negiranja njihovog postojanja (i meni, da budem iskrena, logično zvuči srpsko tumačenje). Jer, ako već delimo jezike, što onda u Ustavu BiH ne piše da se govori bošnjački, hrvatski I SRPSKI? Što se onda pominje hrvatski, ako je bošnjački/bosanski jezik svih naroda u BiH? Znate me, i znate da nisam nikakav nacionalista i da štaviše prezirem te stvari, ali meni ovde s tim jezicima u tom ustavu računica nikako nije jasna. Fakat je da žive tri konfesije i tri naroda u BiH, i da svaka govori nekim svojim jezikom (ili svi govore jednim jezikom). Dakle, ili ćemo priznati jezike SVIH, ili nećemo nijedan.