Ali, opet, pre svega koji "mi"? "Mi" nismo monolitna zajednica srpskih nacionalista (ili kako već da kažem, ako je do sad reč nacionalista postala omalovažavajuća, ne koristim je ovde u tom smislu) koja isto misli, isto oseća, isto želi itd.
Drugo, ne razumem kakvo pravo mi ili "mi" uopšte kome priznajemo. Mi tj. "mi" samo priznajemo (acknowledge) fakat da postoji zajednica ljudi, da ta zajednica, na objektivno ovom istom jeziku, sebe zove imenom X, a jezik zove imenom Y. U skladu sa obzirima političke kulture (ili političke korektnosti), mi ("mi") ćemo ih takođe zvati imenom X. S obzirom da nemamo neku drugu tradiciju imenovanja tog njihovog jezika/govora, sasvim je prirodno da ga zovemo Y. Samo ih sopstvenih političkih ubeđenja ti nećeš da ga zoveš Y nego Z. Možda oni ("oni") jesu prvi počeli u tom smislu, ali to je za mene potpuno irelevantno.
I treće, šta god mi ili "mi" mislili za sebe, pojedinačno ili kao politička grupacija ili državna zajednica — to je jedno, ali kako "struka" tj. nauka treba da misli i govori — to je drugo. Ja tu poentu ističem.