… исто тако нећеш рећи да си ишао у биоскоп са партнером, него са женом.
Тачно, али то је зато што ја и немам брачног партнера, него жену.
Твоја жена јесте твој брачни партнер. А ако није брачни, онда је животни партнер. Или ти је само партнер. Појмови немају само по једну реч која им служи као назив, него обично се једна те иста свар може изразити са свише различитих речи које опет дају свака на свој начин одређени контекст и говоре више о ситуацји, осећању говорника, односу и многим другим стварима. Женско биће с којим мушко биће живи може да се назове на хиљаду и један начин: жена, женица, женетина, партнер, брачни партнер, супруга, невенчана супруга, вештичара, и свака од ових речи може ладно да се примени на ама баш свако женско биће које је у вези с неким. Оно у чему се разликују јесу различите ситуације и контексти у којима би се те речи примениле. Жена би било неутрално. Женица би било изражавање љубави према тој особи, женетина говори да говорник не гаји баш лепа осећања за ту жену, брачни партнер би можда употребио у некој званичнијој ситуацији, као и супруга, невенчана супруга такође у званичној ситуацији са још детаљнијим описом ваших односа и тако даље и тако ближе…
Не видим уопште како га могу применити на односе где су укључене емоције.
Наравно да не може, зато и јесте неутралан. Има ситуација у којима је боље користити неутралне термине. Зато они и постоје.
Баба Савета вероватно говори енглески, кад зна како да употреби тај термин, а да при томе буде јасно да се не ради само о чистом пражњењу сексуалне енергије, већ да ту има и неких осећаја.
Не, што би говорила енглески? Узми било који женски часопис и видећеш. Сексуални однос је сексуални однос, неутралан израз за сексуални чин. А сад, ако хоћеш да ближе дефинишеш свој сексуални однос као однос у коју је укључена и љубав, онда се каже "водити љубав", зар не?
Сад се сетих још једног неутралног израза за сексуални однос "спавати с неким". Врло неутралан и врло јасан. Мада, нешто ми се чини да се више не користи толико као "имати секс"
![bljak [bljak]](https://mcalc.net/Smileys/default/bljak.gif)
".
Међутим, мислим да би било добро да се повучем из ове дискусије, бојим се да сам с језика прешао на нека друга питања, што ми није био циљ.
Не, ниси, барем ја не видим твоје поруке као такве. Говоримо о језику, и све што је речено иде да би боље објаснило језик и његову упутребу. Опусти се, све је ок. (Осим, наравно ако се ти сам не осећаш нелагодно, што, надам се, није случај
![smiley2 [fsmile]](https://mcalc.net/Smileys/default/female.gif)
).