Видим да је ово још једна тема где врло лако може доћи до препуцавања, а самим тим и до закључавања. Само бих једно волела да кажем поводом теме: волела бих да ми тај чланак који је Зоран цитирао дође на њикипедију, па да га окитим шаблонима "тражи се извор". Врло је неодговорно тврдити такве екстремне ствари без иједног доказа. Поготову је врло неодоговорно зато што нам је питање поставио један странац, и ред је да му се одговори што је неутралније и истинитије могуће, са што мање личних ставова и мишљења по том питању, како би он сам могао да из информација које му дате, извуче сам своје закључке.
ПС:И још нешто: уопште не разумем потребу да се истичу предности и мане једног и другог писма. Зашто не могу да буду прихваћена на једнак начин, па нека их свако користи како му одговара, и да не види стално неке злокобне завере код оних који користе друго писмо?
Дакле, молим вратите се на тему, и пробајте човеку да одговорите како треба, с аргументима и по могућству, с цитирањима извора за своје твдње, пошто је ово тема која захтева такав начин излагања.