Ја не мислим тако. Стандардни језик је језик друштвене елите. Кезава водитељка с Пинка, немушти спикер са Б92, Блиц, Курир, Миља с оног блога — у то не спадају.
Чек, лагано. По мом мишљењу, стандардни језик не би требало да буде својствен само елити, већ би требало да се њиме говори тј. он да се користи и у медијима, и то је тако заиста и било док је било Југславије. Јеси у праву, такво јесте заиста тренутно стање код нас, али то стање не би требало да буде нормално стање. Ја то некако увек поредим са ситуацијом коју видим овде: средње образовани људи (дакле, НЕ елита) говоре доста правилно, и не праве, или праве ситније ортографске грешке. То су људи према којима РАЕ мери степен учесталости, не академици. Заправо, у групу која се гледа спадају и академици, и књиге, тј. писци, али и ти неки да кажемо, средње образовани људи. Новине и ТВ користе стандардни шпански језик са акцентом и карактеристикама варијанте која се користи у одређеном поднебљу (новинара из Андалузије ћеш лако препознати, али он ипак свакако неће изостављати баш свако С и свако Л, неће користити zezeo тј. изговарати и Z i C i S kao /θ/ и остало што спада у неправилан шпански. )
Па чак и они "новинари" који су пандан нашем Пинку, користе стандардан шпански и гледају онако мало с висине сваког ко користи "народски израз"…