Аутор тема: Сори, по дифолту не носим кежуал за сваки ивент…  (Прочитано 2773 пута)

0 корисника и 1 гост прегледају ову тему.

Ван мреже Rancher

• Велики модератор
  • Староседелац
  • Поруке: 1.281
  • Говорим: енглески
  • Родно место: Златиборски округ
    • Српски ми је матерњи језик
Они који овако говоре мисле да су светски људи, отмени и модерни. Стручњаци за језик и психолози, међутим, тврде супротно, онима који слабо владају енглеским језиком ипак је најтеже.

Имате ли и ви комшију, пријатеља или познаника који радије говори „сори”, „бај д веј”, „плиз” него „извини”, „узгред”, „молим те”? Јесу ли неког вама блиског на разговорима за посао питањима решетали „ејч-ар менаџери” или радници кадровског? Користи ли неко тринаестогодишње дете које знате баш свуда слова „v”, „l”, „r”, „š”, „č” када пише латиницом, или су му често милији знаци „w”, „sh”, и „ch”? Размишљате ли да се препустите маказама оне нове фризерке што је на углу отворила „hair house”? Нервирају ли вас рекламе за неки „Shimmer” или „Self-Tanning Cream”?

Ван мреже Father Jape

• Староседелац
  • Поруке: 917
  • ˌfɑːðə ˈdʒeɪp
  • Родно место: Beograd
Sneveselih se isprva, ali onda videh da je to onaj stari članak iz 2010.  ::)
Dictionaries are like watches, the worst is better than none, and the best cannot be expected to go quite true.
– Samuel Johnson

Ван мреже Vukvuk

• Староседелац
  • Поруке: 2.409
Nevrending drama. Maj tu sents za sve koji drame: get over it i počnite da radite nešto pametno insted. Nou ofens, Rancher. [pardon]
« Последња измена: 1. 06. 2014. у 19.25 Vukvuk »

Ван мреже Father Jape

• Староседелац
  • Поруке: 917
  • ˌfɑːðə ˈdʒeɪp
  • Родно место: Beograd
I usput pogledajte Kordićku u nedavnoj epizodi Nedjeljom u dva (isprva sam mislio da će se samo vrteti oko umorne teme srpskohrvatskog, ali ima dobar deo o purizmu i preskriptivizmu).

Dictionaries are like watches, the worst is better than none, and the best cannot be expected to go quite true.
– Samuel Johnson

Ван мреже Rancher

• Велики модератор
  • Староседелац
  • Поруке: 1.281
  • Говорим: енглески
  • Родно место: Златиборски округ
Нисам се ни осетио прозваним. То што сам пренео чланак не значи и да се слажем са свиме што у њему пише.

Тагови: