Значи, за прстен на руци рекли бисте да је „аксесоар“, а не модни детаљ, под условом да га не носите како би вам грејао корен прста, па га сматрате неизоставним делом одеће? Мислим, стварно… Ја бих рекао да је та реч је само за просеравање по телевизијама Пинковог домета и којекаквим модним часописима. И ако неко глуми лудило па стави турбан усред зиме за излазак у град, а нити је Индијац, нити је у пустињи, то би му био шта — „аксесоар“? Не знам шта није јасно под синтагмом
модни детаљ и кога она засмејава, збуњује и сл.
Ne smije pomisliti da je riječ recimo o sitnicama vezanim za dizajn nekog konkretnog odijela (boja, materijal itd.).
Боја одеће и тканина су модни детаљи? Онда је ваљда и цвркут птица модни детаљ. Ја сам мислио да су модни детаљи украси, накит, ситнице, ђинђуве и неки комади одеће који се носе естетике или провокације ради и сл., није ми ни пало на памет да то неко може везивати за боју одеће, нити сам икога чуо да то тако употребљава.
… , mada je u mom osećanju imenica "aksesoar" zbirna, pa kao takva ne bi trebala da ima množinu.
И мени се чини.