Ja sam srazmerno puno puta čuo za Guam i, iskreno, da sada u nekom tekstu naiđem na Gvam, nisam siguran da bih povezao o kom se lokalitetu radi. Tako da razumem otpor onih koji su se Guamom sretali možda i mnogo više puta od mene.
Prćić, inače, ima vrlo radikalne stavove u vezi sa statusom jezičke norme, kakve ne dele obavezno do kraja ni ostali normativisti, dok su stavovi lingvistike kao nauke najčešće upravo suprotni. Tako da, iskreno, iako razumem i potrebu za redom u jeziku, posebno u njegovoj javnoj upotrebi, mislim da se ne treba slepo držati Prćića, jer je vrlo moguće da je njegova ocena pogrešna.
Još da dodam, pošto sam bacio sada pogled na dalji tok rasprave i vidim da se postavlja pitanje kriterijuma kojima se lingvisti vode u oceni ustaljenosti oblika, treba znati da ti kriterijumi, zapravo, najverovatnije i - ne postoje. Trebalo bi proveriti u Prćićevim radovima da li on ili neko drugi pre njega formuliše neki kriterijum ustaljenosti transkripcionih oblika, ali po onome što sam ja od njegovih radova do sada pročitao rekao bih da stvarnog kriterijuma - nema.