Да већина Европљана потиче од канибала.
Pa manje više, svi potičemo, zar ne?
Да Персија није била робовласничка по уређењу, као ни Египат,
Ovo već rekoh, dovodi me u mali zbun. Još uvek mi nije jasno ako nisu bili robovlasničko društvo, kakvo su onda društvo bili? Jeste, radili su za platu ali mi je teško poverovati da su imali socijalno i da ih je poslodavac mazio i pazio. Eksploatacija sigurno nije izostajala, jer da jeste, ne bi oni u ono doba uspeli da izgrade piramide i sfinge koje i dan danas stoje na istom mestu…
да Римско царство никада није пропало,
Dobro, ovo zavisi od ugla gledanja. Rimsko carstvo je nastavilo da živi kroz Istoćno rimsko carstvo koje je mnogo vekova kasnije bilo nazvano Vizantija. To mi ne deluje totalno sumanuto, sve zavisi iz kog ugla gledaš.
да су Турци наставак Византије,
Da, barem su oni to pretendovali da budu. Opet, kažem, zavisi kako gledaš.
да се православна црква заправо зове православна католичка црква,
I ovo mi je poznato, jer pojmovi pravoslavna i katolička, ortodoksna, sve to znači jedno te isto, tj. pravoverna, koja se prklanja nikejskoj dogmi, za razliku od raznoraznih arijanaca, nestorijanaca, monofizita itd.
да Мексико има континуитет државности преко 500 година под тим именом (са истим главниом градом, Теночтитланом, сада Мексико Сити), само се некада изговарало Мешика
O da, ja to znam. I svaka čast za ono Č u Tenočtitlanu. Obično ljudi koji nisu od struke greše, pa transkribuju kao Tenoćtitlan.

и да су имали обавезни школски систем и социјалну заштиту пре него су Еврољани крочили у Нови Свет,
а да су и даље фурали веровања да сунце излази зато што некоме ишчупаш срце,
Da, znam ponešto od toga, ali to je neka sasvim druga kultura, i ako su čupali srca to ne znači da su bili divljaci. Fora je što danas ljudi gladaju na druge kulture previše usko, i iz ugla čoveka 21. veka, pa je onda normalno da im Inke i Asteci izgledaju kao obični divljaci. A nemaju pojma koliko greše…
а и да су ти којима су срца чупана ишли добровољно…
Hm, ovo mi baš nije najjasnije. Elem, koliko ja znam, Asteci su uglavnom žrtvovali ratne zarobljenike, i ratove su uglavnom vodili radi "nabavke žrtvenih jaganjaca", tako da kad su videli da Španci zapravo UBIJAJU svoje protivnike u oružanim sukobima, bili su zaprepašćeni njihovim divljaštvom (obratiti pažnju!

), jer im je bilo nepojmljivo da neko tako olako baca u đubre živote koji bi mogli da se iskoriste za žrtvovanje i da na taj način izbegnu potrebu da žrtvuju svoje ljude.
А цело то време Кина примењује непромењени систем владавине под другим именима неких тричавих 6000 година и смеје нам се свима. Све подлеже тренутној политичкој слици, и све је тренутни политички конструкт, ми и они, дивљаци и цивилизовани, бинарни систем…
Hm, ovo mi nije teško poverovati…