Омрзла сам српски језик јер са децом раде тако безобразни људи који уопште нису желели да раде са децом. И уместо да исправе, лакше је исмејати дете, још му на нос натрљавати што је из тог села, и наравно кечина ко врата. И онда како је могуће да ти имаш петицу из енглеског, .. Ај донт ноу! Можда што си ти заузета трачевима из зборнице.
Нувел је из Јужног Баната :Д одрасла са прабабом која је из Лесковца поред Мелнице (која је поред Метровца на Млави, другим речим Влајна, остатак породице је шатро српско са веома лошом граматиком, осим једне особе али дуго година је живела ван Србије па је испала из тока дешавања а и тамо је била окружена неким нашим људима тј. Власима и то вам је читав један бућкуриш и не знам који першун ме је уопште терао да уписујем језике уместо да се здам у цртање у коме сам баш била ко риба у води, но.. )
Тако да.. Зато ме тај осећај вара понекада, изостане из разлога што ми се помеша оно што научих из књиге, потом оно што чујем у свом селу, затим разна исмејавања када ја нешто изговорим и онда као шта је правилно, како ја то изговарам и ту следи цео монолог у мојој глави. Зато почињем да лудим.
ахаха гле.. ахахаха Чек.. ахахаха лол Е, баш тако се говри код мене Тајо ми је Црногорац, прабаба била Влајна, једна њена кћерка исто тако, деда Србијанац, али џаба.. и да не дужим даље пошто имам повећу породицу.. Нико не говори правилно… И зато се тата и ја стално качимо.. Да сам уписала математику, вероватно да бисмо слагали савршено -.-
Мени остаје да премлатим све те квази учитеље, наставнике, професоре, а онда сву ону децу која знају само да се подсмевају другима а никако да помогну, објасне шта је ту смешно. Још горе када ми је рекла једна особа да граматика није битна, већ само читање.. Реко’ "Да, душо, али то само прикупљаш речи, богатиш речник, али дај ти онда тој особи да ти она мења падеже, да зна на кога се шта односи, а када ти дође превођење.. Куку и леле. " И тако се ја изнервирам. И зато сам да се одвоје ове 2 ствари и да имамо посебан предмет граматика и посебан предмет књижевност. И онда ће онај који је студирао лепу књижевност и српски језик, предавати током целог живота само књижевност, а онај ко је студирао језик и књижевност, предавати само језик и лепо нам то испредавати. И онда неће нико да пати и бити осакаћен због нечије веће љубави према неком одређеном делу из тог предмета.
(јоој.. баш имам жељу ових дана да неке професоре пропустим кроз шаке или да их макар убацим у круњач па да виде мало сеоске културе. (Хвала вама, али сам јако бесна на неке људе, поготову после оних ствари које чух пре пар дана)).
Дакел ја бих рекла- Шнала ми је у соби.
Не знам зашто али грешим - Код коли сам. Код коли је. Уместо кола.
А Идем У Гај. Предаје у Гају или Гај? Идем у центар? У центру сам.
Има још неких примера, само што не могу сада да се сетим.